Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Μετάφραση:

Θα μπορούσε κανείς να το ονομάσει το δέντρο της ευτυχίας. Και είναι ένα δέντρο με γερές πραγματικές ρίζες. Ένα δέντρο που σαν από θαύμα βγάζει καρπούς κάθε εποχή. Και με οποιεσδήποτε συνθήκες.

Λένε ότι δεν βρίσκεις την ευτυχία έτοιμη. Τη φτιάχνεις μέσα από τις δικές σου πράξεις(Δαλάι Λάμα).

Μας αρέσει ή όχι να το πιστεύουμε η ευτυχία δεν είναι θέμα συγκυριών ή τύχης. Είναι επιλογή. Δεν είναι μια κατάσταση που φτιάχνεται από τις εξωτερικές συνθήκες. Αντίθετα προέρχεται από μέσα μας. Όσο λοιπόν θρέφουμε τα στοιχεία εκείνα που οδηγούν στην ευτυχία, τόσο αυτή θεριεύει και γιγαντώνεται. Αποκτά γερές ρίζες και μας παρέχει τους καρπούς που κάνουν ολοένα και πιο εύκολο να αντισταθούμε στο σκοτάδι, τη μιζέρια και τη στεναχώρια.

Οι παρακάτω είναι κάποιες από τις αρετές ενός Ευτυχισμένου Ανθρώπου. Δεν χρησιμοποιώ τυχαία τα κεφαλαία γράμματα. Εννοώ και τις δύο λέξεις με την ουσιαστική τους σημασία. Την ίδια στιγμή τα παρακάτω στοιχεία όχι μόνο συνθέτουν αλλά και οδηγούν κάθε άνθρωπο στο να ζήσει μία ευτυχισμένη ζωή. Είναι όλα αυτά που πρέπει να αγκαλιάσει καθένας που βρίσκεται στην αναζήτηση της ευτυχίας.

Το μονοπάτι ξεκινάει εδώ. Ο καθένας κρίνει αν θέλει να το ακολουθήσει ή όχι.

 

 

 

1.  Αγάπη

Το-μυστικό-της-αγάπης

Υπάρχει μόνο μια ευτυχία σε αυτή τη ζωή. Να αγαπάς και να αγαπιέσαι. – George Sand

Κανείς δεν αμφισβητεί πόσο όμορφα μας κάνει να αισθανόμαστε όταν δεχόμαστε αγάπη. Είναι το συναίσθημα που περισσότερο ίσως από οποιοδήποτε άλλο μπορεί να γεμίσει μια γκρίζα μέρα με χρώματα. Να διώξει τα σύννεφα ζεσταίνοντας την καρδιά μας με τις φωτεινές ακτίνες του ήλιου που ξεπροβάλει.

 

Το να προσφέρεις αγάπη είναι ακόμα βαθύτερο. Ξυπνά κάθε κύτταρο του κορμιού σου αποβάλλοντας καθετί ακάθαρτο αφήνοντάς σε ανάλαφρο σαν ένα παιδί που παίζει στην ακροθαλασσιά.

Πολλοί έχουν υμνήσει τη δύναμη της αγάπης. Μια δύναμη που μπορεί να σε φέρει πιο κοντά στην ευτυχία.

 

2.  Καλοσύνη

Με τον ίδιο τρόπο που η αγάπη ανυψώνει το είναι σου σε ένα υψηλότερο επίπεδο, κάθε πράξη καλοσύνης σε απομακρύνει από τη δυστυχία και τη μιζέρια. Η καλοσύνη δεν κρύβεται απαραίτητα σε κάτι μεγάλο και δύσκολο. Αντίθετα τη συναντάς σε μικρά καθημερινά πράγματα. Είναι πριν και πάνω από όλα τρόπος σκέψης και τρόπος ζωής.

3.  Ευγένεια

Στην ευγένεια βρίσκει κανείς το αντίδοτο απέναντι σε κάθε επιθετικό συναίσθημα που κατατρώει την ψυχή και τυραννάει το πνεύμα. Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι η πραγματική δύναμη βρίσκεται κρυμμένη ακριβώς εκεί: στην ευγένεια. Στην πραγματικότητα μπορείς να κερδίσεις πολλές μάχες πριν καν τις δώσεις κερδίζοντας την καλή διάθεση των άλλων απέναντί σου. Την ίδια στιγμή αυτή η καλή διάθεση γυρνάει πίσω σε εσένα. Με άμεσο ή έμμεσο τρόπο.

4.  Γενναιοδωρία

kalosini

Η χαρά του να προσφέρεις χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα είναι ένα απύθμενο πηγάδι γεμάτο μέχρι το χείλος του με καθετί θετικό. Η Ευτυχία δεν κρύβεται στο να παίρνεις αλλά στο να δίνεις, καθώς κάθε γενναιόδωρη πράξη δυναμώνει τις ρίζες του δέντρου της ευτυχίας.

Ένας άνθρωπος τσιγκούνης -υλικά ή συναισθηματικά, είναι καταδικασμένος να ζει μέσα στη μιζέρια που τον οδηγούν το άγχος και οι σκέψεις για οτιδήποτε μικρό φεύγει από πάνω ή από μέσα του. Δεν μπορεί ποτέ να είναι πραγματικά ευτυχισμένος.

5.  Υπομονή

Η υπομονή δεν είναι απλώς η ικανότητα να περιμένεις – είναι το πώς συμπεριφέρεσαι περιμένοντας. – Joyce Meyer

Αυτός που έχει βρει το κλειδί της ευτυχίας μπορεί να αντιληφθεί την αξία της υπομονής. Έτσι δεν αφήνει την πόρτα ανοικτή για να τρυπώσουν η ανησυχία και η αμφιβολία. Αυτά που είναι να έρθουν θα έρθουν στην ώρα που πρέπει. Μέχρι τότε οπλίζεται με υπομονή εστιάζοντας σε όσα θετικά υπάρχουν.

 

6.  Πίστη

κέρδισε-την-ευτυχία

Πίστη ανάμεσα σε άλλα σημαίνει:

Να είσαι εκεί όταν τα αγαπημένα σου πρόσωπα σε χρειάζονται

Να θέλεις να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα χρησιμοποιώντας τη δύναμη της θέλησής σου

Να μένεις σταθερός στης αρχές και τις αξίες σου

Η πίστη μπορεί να σε οδηγήσει στην ευτυχία μέσα από πολλούς δρόμους.

Ένα δέντρο μπορεί να αντέξει σε πολλές καταιγίδες. Χρειάζεται μόνο να έχει γερά θεμέλια. Και η πίστη είναι ένα από τα δικά σου.

7.  Αυτοπειθαρχία

Μια ζωή έξω από κάθε έλεγχο ακροβατεί ανάμεσα στη χαοτική κατάσταση του επιφανειακού και του εφήμερο. Η ευτυχία είναι συναίσθημα βαθύτερο με την ίδια έννοια που η γνώση δεν είναι ταυτόσημη με την κατανόηση.

Ταυτόχρονα η αυτοπειθαρχία απλώνει γύρω σου ένα προστατευτικό πλέγμα απέναντι στα αρνητικά συναισθήματα που σε οδηγούν στο μαρασμό και τη δυστυχία.

 

 απο /  www.balancelife.gr